Meta Versterkt Veiligheidsplatform met Nieuwe Bronnen voor Journalisten en Publieke Figuren

SHARE:

Meta heeft zijn veiligheidsplatform uitgebreid met nieuwe onderdelen die speciaal ontworpen zijn om extra veiligheidsbronnen te bieden aan journalisten en publieke figuren die gebruikmaken van zijn apps. Deze uitbreiding komt voort uit het feit dat journalisten vanwege hun beroep meer risico lopen op schade.

Het Meta Safety Center biedt nu een speciaal adviesgedeelte voor journalisten, dat tot doel heeft hen te helpen risico's en schade te minimaliseren tijdens het gebruik van Meta's apps. Meta erkent dat journalisten vanwege hun beroep kwetsbaarder zijn voor schade en wil ervoor zorgen dat zij over de nodige hulpmiddelen en bronnen beschikken om hun bronnen, contacten, logins en persoonlijke informatie te beschermen.

Een uitgebreide veiligheidsgids van 48 pagina's voor journalisten is opgenomen in de sectie en behandelt alle aspecten van het gebruik van Meta's apps. Er zijn ook links naar Meta's reeks accountbeveiligingstools, zoals Facebook Protect, die extra veiligheidsmaatregelen bieden voor personen die waarschijnlijker het doelwit zijn van hackers.

In de sectie staat ook informatie over hoe journalisten hun gegevens kunnen registreren bij Meta en het Meta Journalism Project, een initiatief dat gericht is op het bieden van bescherming en middelen voor journalisten.

Meta's Safety Hub bevat secties die gewijd zijn aan kwetsbare gemeenschappen, waaronder jongeren, vrouwen en LGBTQ+-veiligheid, naast algemene veiligheids- en beveiligingstips. Het platform bevat ook tal van links naar externe ondersteuningsbronnen en tools die bedoeld zijn om alle gebruikers te helpen bij het beheren van hun in-app ervaringen.

De toevoeging van een speciale sectie voor journalisten erkent de unieke uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd in de huidige gepolariseerde omgeving. Journalisten worden vaak ten onrechte gedemoniseerd voor hun werk en onterecht afgeschilderd als vertegenwoordigers van bepaalde regimes of organisaties.

Hoewel de opkomst van partijdige journalistiek de grens tussen onbevooroordeelde verslaggeving en bevooroordeelde agenda's heeft vervaagd, blijven de meeste journalisten onafhankelijke denkers die streven naar waarheid en transparantie. Echter, de toenemende kritiek en het viseren van journalisten door invloedrijke figuren die mediadekking in diskrediet proberen te brengen, maakt het noodzakelijk om veiligheidsbronnen te bieden voor degenen die werkzaam zijn in deze beroepsgroep.

Om alle bronnen van Meta's Safety Center te verkennen, kunt u hun website bezoeken.

SHARE: