Hoe Google’s Generatieve AI Productfoto’s voor Online Bedrijven Kan Transformeren

SHARE:

Als je een online bedrijfseigenaar bent, weet je hoe belangrijk het is om hoogwaardige, realistische productfoto's te hebben die klanten kunnen aantrekken en overhalen. Maar het maken van dergelijke foto's kan kostbaar en tijdrovend zijn, vooral als je je producten in verschillende scènes en contexten wilt tonen.

Daarom heeft Google een nieuw hulpmiddel ontwikkeld dat je kan helpen bij het maken van prachtige productfoto's met behulp van generatieve AI. Het heet Product Studio en het maakt deel uit van het nieuwe Merchant Center Next, een vereenvoudigd platform voor bedrijven om hun producten op Google te vermelden.

In dit blogbericht leggen we uit wat generatieve AI is, hoe Product Studio werkt en hoe het je online bedrijf kan bevoordelen. We laten je ook zien hoe BEUNIQUE Solutions je kan helpen Product Studio in je bestaande systemen en workflows te integreren.

Wat is Generatieve AI?

Generatieve AI is een tak van kunstmatige intelligentie die nieuwe content kan creëren op basis van bestaande gegevens. Bijvoorbeeld, generatieve AI kan tekst genereren uit trefwoorden, afbeeldingen uit tekstbeschrijvingen, of muziek uit melodieën.

Generatieve AI verschilt van traditionele AI, die alleen gegevens kan analyseren en classificeren. Generatieve AI kan ook gegevens synthetiseren en wijzigen, waardoor nieuwe en diverse uitvoer wordt gecreëerd.

Een van de populairste voorbeelden van generatieve AI is DALL·E 2, een AI-systeem ontwikkeld door OpenAI dat afbeeldingen kan creëren uit tekstprompts. Zo kan DALL·E 2 een afbeelding genereren van "een kat met een hoed" of "een slak gemaakt van harp" op basis van de tekstinput.

Hoe Product Studio Werkt

Bron: Nieuwe tools om kleine bedrijven te helpen contact te maken met online shoppers

Product Studio is een nieuw hulpmiddel dat generatieve AI gebruikt om bedrijven te helpen productafbeeldingen te maken rechtstreeks vanuit Merchant Center Next. Het is ontworpen met de AI-principes van Google in gedachten, zodat het hulpmiddel ethisch, eerlijk en verantwoordelijk is.

Product Studio heeft drie hoofdfuncties die je kunnen helpen bij het creëren en verbeteren van je productfoto's:

 • Aangepaste productscènes toevoegen: Je kunt nieuwe afbeeldingen creëren op basis van je marketingbehoeften met behulp van tekstprompts. Bijvoorbeeld, je kunt een afbeelding van je product "op een strand met palmbomen" of "in een gezellige woonkamer met een open haard" aanvragen. Product Studio zal realistische scènes genereren die overeenkomen met je beschrijving.
 • Een afleidende productachtergrond verwijderen: Je kunt snel een complexe achtergrond van je productafbeelding verwijderen en vervangen door een eenvoudige witte. Dit kan je helpen om de kenmerken van je product te benadrukken en het aantrekkelijker te maken voor klanten.
 • Snel de resolutie verhogen: Je kunt de kwaliteit van kleine of laagresolutieafbeeldingen verbeteren zonder ze opnieuw te hoeven fotograferen. Product Studio zal de resolutie en helderheid van je afbeeldingen verbeteren, waardoor ze er professioneler en aantrekkelijker uitzien.

De Voordelen van Product Studio voor Online Bedrijven

Product Studio kan je helpen bij het creëren van hoogwaardige productafbeeldingen zonder dat je dure fotoshoots of professionele bewerkingsvaardigheden nodig hebt. Dit kan je tijd, geld en middelen besparen, waardoor het een game-changer is voor online bedrijven.

Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van Product Studio voor je online bedrijf:

 • Klantbetrokkenheid verhogen: Door opvallende en unieke productafbeeldingen te creëren, kun je de aandacht van klanten trekken en hen meer geïnteresseerd maken in je producten. Volgens gegevens van Google zien productvermeldingen met meer dan één afbeelding doorgaans een stijging van 76% in impressies en een stijging van 32% in clicks in vergelijking met vermeldingen met één afbeelding.
 • Klantvertrouwen verhogen: Door realistische en diverse productafbeeldingen te creëren, kun je klanten laten zien hoe je producten eruitzien in verschillende situaties en contexten. Dit kan klanten helpen visualiseren hoe je producten aan hun behoeften en voorkeuren voldoen, waardoor hun vertrouwen en tevredenheid toenemen.
 • Uitspringen tussen concurrenten: Door aangepaste en op maat gemaakte productafbeeldingen te creëren, kun je je producten onderscheiden van vergelijkbare aangeboden door andere bedrijven. Dit kan je helpen om je unieke waardepropositie en merkidentiteit te tonen, waardoor je een concurrentievoordeel krijgt.

Hoe BEUNIQUE Solutions Je Kan Helpen Product Studio Te Gebruiken

Bij BEUNIQUE Solutions zijn we toegewijd aan het helpen van online bedrijven bij het navigeren door het digitale landschap en het benutten van de nieuwste technologieën om hun bedrijven te laten groeien. We hebben uitgebreide ervaring en expertise in het werken met generatieve AI-tools zoals Product Studio.

We kunnen je op verschillende manieren helpen Product Studio te gebruiken:

 • Begrijpen hoe Product Studio werkt: We kunnen de technische details en best practices van het gebruik van Product Studio voor je online bedrijf uitleggen. We kunnen ook eventuele vragen of zorgen die je hebt over de tool beantwoorden.
 • Product Studio integreren in je bestaande systemen: We kunnen je helpen Product Studio te verbinden met je huidige platforms en workflows. We kunnen je ook helpen je productafbeeldingen te optimaliseren voor verschillende kanalen en formaten.
 • Prachtige productafbeeldingen creëren met Product Studio: We kunnen je helpen Product Studio te gebruiken om hoogwaardige, realistische en diverse productafbeeldingen te creëren. We kunnen je ook helpen bij het bewerken en verbeteren van je bestaande productafbeeldingen met Product Studio.

Belangrijkste Punten

Product Studio is een nieuwe tool die generatieve AI gebruikt om online bedrijven te helpen bij het maken van prachtige productafbeeldingen. Het kan je helpen bij het creëren van aangepaste productscènes, het verwijderen van afleidende productachtergronden en het snel verhogen van de resolutie. Door Product Studio te gebruiken, kun je tijd, geld en middelen besparen en de klantbetrokkenheid, het vertrouwen en de loyaliteit verhogen.

Als je meer wilt leren over Product Studio en hoe het je online bedrijf kan bevoordelen, neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij zijn BEUNIQUE Solutions en we zijn hier om je te helpen slagen in de digitale wereld.

Referenties

 1. Hoe je generatieve AI kunt gebruiken om productafbeeldingen te maken in Merchant Center Next - Google
 2. Google's nieuwe generatieve AI-tool kan productafbeeldingen opfleuren - The Verge
 3. Google introduceert Product Studio, een tool waarmee handelaren productafbeeldingen kunnen creëren met behulp van generatieve AI - TechCrunch
 4. Google Generative AI - Google Cloud
 5. DALL·E 2 - OpenAI

SHARE: